Apteekin palvelut

Lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistus ja lääkekortin tulostus

Joillakin lääkkeillä voi olla riski vakaviin yhteisvaikutuksiin muiden lääkkeiden kanssa. Apteekillamme on käytössä yhteisvaikutusohjelma, jonka avulla lääkitystäsi voidaan tarkastella kokonaisuutena ja huomioida mahdollisesti syntyvät haitalliset lääkeyhdistelmät. Keskittämällä lääkeostoksesi apteekkiimme, varmistat lääkityksesi turvallisuuden.

Apteekista saatava lääkekortti sisältää listauksen kaikista käyttämistäsi reseptilääkkeistä. Ota kortti aina mukaan lääkärin vastaanotolle.

Reseptien uusiminen

Asiakkaan toivomuksesta pyrimme uusimaan asiakkaan omalta lääkäriltä sellaisia asiakkaan reseptejä, joita viranomaismääräysten mukaan voi uusia apteekin kautta.

Reseptilääkkeiden suoratoimitus

Reseptilääkkeiden toimitus tapahtuu suoratoimituspisteissä, jolloin voit lääkettä noutaessasi keskustella rauhassa farmaseutin kanssa lääkkeestä ja sen oikeasta käytöstä.

Koneellinen annosjakelu

Koneellisessa annosjakelupalvelussamme saat lääkkeesi kätevästi valmiiksi annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Annospussinauhan lisäksi saat mukaasi myös ajantasalla olevan lääkityskortin, josta näet käytössä olevat lääkkeesi ja niiden annostukset. Koneellinen annosjakelu on maksullista.

Lääkejätteiden vastaanottaminen

Tuo käytöstä poistetut tai vanhentuneet lääkkeet apteekkiin. Me toimitamme ne edelleen jätteenkäsittelylaitokselle hävitettäväksi. Lääkepakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen lääkettä ei enää pidä käyttää. Useissa tapauksissa myös valo, lämpö, kosteus tai mikrobiologiset tekijät vaikuttavat lääkkeisiin vahingollisella tavalla.

Kun tuot lääkejätteitä apteekkiin:

  • poista lääkejätteet ulkopakkauksistaan ja laita läpinäkyvään pussiin
  • palauta nestemäiset lääkkeet alkuperäisessä pakkauksessaan
  • palauta erikseen jodia sisältävät lääkkeet, elohopeakuumemittarit sekä ruiskut ja neulat hyvin pakattuna.

Kotiinkuljetus

Tarvittaessa voimme toimittaa lääkkeen asiakkaan kotiin apteekin lähialueelle, jos et itse pääse hakemaan lääkettä apteekista. Kotiinkuljetuksesta perimme maksun.